
Direcció Artística i Producció:
Trilope
Localització:
Palau Euskalduna- Bilbao
Client:
AECOC: Gran Consum
El Congrés es va celebrar en el Palau Euskalduna. Un recinte que acull les produccions artístiques més prestigioses del món de la música.
Perquè una empresa s’organitza com una gran orquestra en la qual tots tenen un paper clau per a garantir una interpretació impecable. El director d’orquestra ha de reunir els millors intèrprets, envoltar-se dels millors professionals, i com a líder, té la responsabilitat de crear un ambient propici per al creixement de cadascun dels membres del seu equip, desenvolupar i confiar en les seves capacitats, i motivar-los perquè treballin junts entorn d’una visió comuna. Això, igual que la música, és el que aconsegueix connectar amb el públic, emocionar-lo i deixar petjada. Aquesta ha estat la idea força en la que es va basar Trílope per a crear l’eslògan de l’esdeveniment: “Marca el compàs”.

Els principals eixos estratègics de AECOC: la sostenibilitat, la innovació i la digitalització, es van plasmar a nivell escenogràfic i es van presentar en diferents obertures musicals mitjançant la interpretació d’una orquestra en directe i diversos mapping que contenien missatges comparatius entre el món de la música i l’empresa.
L’obertura del Congrés es va realitzar amb una escenografia i posada en escena concorde a la Sostenibilitat.
Trilope va reutilitzar més de 12 telons cedits per grans companyies teatrals del país: la reproducció que va realitzar Dagoll Dagom del teló de l’Òpera de Garnier de París, el teló vermell que es va utilitzar per als premis Goya, un tul de gran valor artístic pintat pels mítics “Germans Castells” entre altres, van ser els protagonistes de l’obertura musical de l’hivern de Vivaldi interpretada per 32 músics de corda en directe.




Per a la resta d’obertures musicals i també per a introduir diferents temàtiques del Congrés i ponents, es van utilitzar altres elements decoratius.
Innovació: Escenografia representada per bombetes, que s’introdueixen en l’escenari com a idees empresarials. Durant les intervencions, l’escenografia va estar marcada pels canvis d’intensitat i els moviments de les bombetes, diferents llums i sets diferenciats per a cada ponent.



En acabar el torn de ponències, el tenor José Manuel Zapata va intervenir amb la seva peculiar manera de fer sentir i emocionar a través de la música.


Digitalització: L’escenari es va transformar aquesta vegada amb les barres motoritzades cobertes per tires de led programades al compàs de la música interpretada per l’orquestra. Amb aquesta sincronia es creava un moviment constant, que culminava amb el logotip del congrés en un pentagrama de leds infinit.



Els més de 1.000 alts directius del sector de Gran Consum van valorar molt positivament el 34° Congrés AECOC de Gran Consum, destacant l’excel·lent posada en escena, que ha obtingut per part dels assistents la millor puntuació en els últims anys, un 9,3 sobre 10.
