skip to Main Content
IDIOMA:

Localització

Palau Municipal de Congressos de Madrid

Direcció artística

Trílope

Producció

Trílope

Client

AECOC: Congrés Horeca

Data

Maig 2019

Vivim en un món limitat, un món finit.

Davant aquesta realitat se’ns planteja un repte: crear noves dinàmiques per evitar l’extinció del planeta. Per a la 17a edició del Congrés AECOC d’Horeca es crea un concepte creatiu que busca sorprendre al públic per la seva duresa, per la seva veritat però que al mateix temps busca transmetre un relat d’esperança.

En un primer moment, a l’escenari construïm un paisatge de troncs d’arbres de colors negre cendrós. Cerquem una imatge de bosc cremat, de desolació. Aquests troncs romanen sobre una estructura que permet que es mantinguin de peu i que alhora simulen fogueres. Per representar les branques dels arbres, utilitzem flexos d’escriptori de diferents mides. Utilitzant aquestes làmpades aconseguim recrear les branques i al mateix temps podem jugar amb la llum per fer evolucionar l’escenografia i dotar-la de contingut.

La il·luminació té un paper molt important. En un principi juguem amb tons vermells per simular el foc, fins anar a parar a tons verds, que simulen el ressorgiment de la vida.

Intervenció dels ponents: Cada cop que un ponent apareix a  l’escenari dur una planta o flor de vida , per deixar-la al costat dels troncs i neutralitzar la foguera. A més durant les pauses de networking, l’equip d’escenògrafs de Trilope atapeeix mica en mica els troncs amb heures i plantes naturals per regenerar el paisatge.

Finalment l’escenografia esdevé un bosc replantat. Una esperança que compartim amb l’assistent.

Sopar experiencial

Com en l’edició anterior, en el hall es munten 5 estructures pentagonals, icona del Congrés d’ Horeca. En aquest cas, també ens serveixen com a elements decoratius però també com a taules per exposar el menjar que es crea ad hoc pel sopar del congrés. Per seguir amb la línia creativa de l’escenografía de l’auditori, s’utilitzen plantes per decorar els pentàgons.

Mostrem en tot el procés creatiu,  un missatge positiu, en el qual la vida seguirà obrint-se camí i seguirà endavant. Cada estructura està coberta per una guirlanda verda i per cada cara es decora amb una planta comestible, com ara raïm i xili o llorer i oliva. Així doncs, cada element viu i decoratiu, està directament relacionat amb la proposta gastronòmica, tenint un total de 8 bufets diferents.

Un dels punts claus d’aquesta edició és el plantejament que vivim en un planeta finit i com a conseqüència, l’any 2100 alguns aliments s’hauran extingit i ja no formaran part de la nostra dieta, com ara el cacau, les fruites tropicals, el peix blau… Per això, un dels pentàgons servirà per fer un homenatge a aquests aliments finits.

Trílope

(Re)planteja-t’ho!

Per aquesta 17a edició, realitzem una acció solidària. Aprofitem al fil conductor que hem marcat i enviem un missatge per conservar i millorar el planeta. AECOC col·labora amb la fundació Bio Planet, que a través de la seva feina, se suma a la reforestació del planeta. En el hall, habilitem un espai perquè els assistents puguin participar fent un gest simbòlic, replantant una planta a l’hort urbà que habilitem durant el Congrés , per cada arbre reforestat.

Back To Top