skip to Main Content
IDIOMA:

Contractació i Management

Per més informació decarrega´t:

Fitxa Artística

Fitxa Tècnica

One, Two, Free… Folk! És un espectacle per viatgers, un musical de carrer amb un repertori clàssic del Folk anglosaxó. Aquest repertori, versionat amb diverses llengües i estils com el Soul, el Reage o el Country, és un recull de cançons folk reivindicatives, d’autors com Peter Seeger, Bob Dylan o Simon and Garfunkel.

Les seves reivindicacions, lluny de ser polítiques (reflectides en moltes cançons folklòriques), foren els valors universals de la pau i la concòrdia i la vigència dels drets humans i els deures de totes les persones.

Valors tan necessaris per a la convivència, com l’amistat, l’honestedat, l’aprenentatge, la solidaritat, i un llarg etcètera que fonamenta el respecte cap als altres i cap a un mateix, prioritzant, per damunt de tots, el respecte cap a la natura.

One, Two, Free… Folk! és el viatge d’un grup de músics de carrer , així com d’altres personatges com el cap de l’estació, que coincideixen en una estació de tren dels EEUU en diferents moments històrics del segle XX. Un tren que viatja lliurement, sense destí, per compartir missatges, ritmes i melodies, però també les inquietuds i els desitjos de la gent i amb la gent que els envolta.

Sis personatges de nacionalitats diferents, arriben a l’estació de tren a la recerca d’esperança. El seu desig és emprendre un viatge cap a una terra plena d’oportunitats. El pas de les dècades porta nous viatgers a l’andana, amb nous reptes que refermen i renoven l’esperit de l’Folk: reivindicar els valors universals de la pau i la convivència, els drets i deures de les persones i sobretot, el respecte cap al nostre Planeta .

L’escenografia de One, Two, Free… Folk! representa l’andana d’una estació de tren de principis del segle XX, amb els elements característics d’aquesta: estructures d’acer, arcades i columnes, bancs, làmpades, carros i equipatges.

Alguns elements arquitectònics es representen també mitjançant la projecció de vídeo. Cada peça musical va acompanyada d’un vídeo de creació.

La finestra central de l’estació serveix de ciclorama per projectar-hi paisatges i grafismes, com postals i bitllets de tren, així com les traduccions en català o castellà d’algunes de les lletres i els valors del repertori musical.

En l’àmbit acústic, l’estació compta amb els elements clàssics del seu entorn, com xiulets de vapor, campanes, i sobre tot, la veu del Cap de l’Estació.

Jordi Vallespí:  Veu i piano.
Laura Jara: Veu i castanyoles.
Alèxia Escassi: Veu i pandereta.
Arthur Ibañez: Veu i guitarres.
Aldo Visconti: Veu, whashboard i bateria.
Quim Bernat: Harmònica, sintetitzador, guitarra, saxo i flauta travessera.

Direcció, producció i escenografia: TRILOPE.ç
Direcció musical: Jordi Vallespí.
Dissenys: Àlex Casabó.
Construcció escenografia: Carles Piera.
Tècnic d’Il·luminació: David Gàlvez.
Tècnics de so: Arthur Ibáñez i Aldo Visconti.
Vídeos: Ferran Caldito.
Vestuari: Montse Miralles.
Logística: JOSVAN.
Traduccions: CGS translations.

Back To Top